Pizzasaus als jouw persoonlijke signatuur
Het kiezen van de juiste saus voor op de pizza is essentieel voor de smaak. De Pizza Perfettissima Base Pura biedt jou als horecaprofessional alle ruimte om aan de slag te gaan met een heerlijke, huisgemaakte pizzasaus. Door zelf jouw pizzasaus te maken, voeg je jouw eigen signatuur toe en geef je een unieke smaak aan jouw pizza’s.
Rode pizzasaus
De rode pizzasaus, met tomaten als basis, blijft de meest populaire keuze en wordt gebruikt voor veel verschillende pizza recepten. Je maakt deze saus al gemakkelijk met tomatenblokjes of gezeefde tomaten (passata), maar voor een extra verse twist kun je ook verse tomaten gebruiken.
Experimenteer met kruiden en ingrediënten om jouw pizzasaus uniek te maken. Voeg bijvoorbeeld verschillende Italiaanse kruiden toe, zoals basilicum, oregano, tijm of rozemarijn. Geef de saus wat pit met knoflook, uien of zelfs een chilipepertje. Zo breng je de saus naar wens op smaak en kun je deze aanpassen naar de voorkeuren van jouw gasten.
Bekijk hier het recept voor de Pizza Perfettissima Quattro Formaggi. De klassieker met vier verschillende soorten kaas.
Witte pizzasaus
Je creativiteit naar een hoger level brengen? Varieer dan eens door een witte pizzasaus te maken, bijvoorbeeld op basis van crème fraîche of romige ricotta. Deze alternatieve saus zal zorgen voor nóg meer smaakcombinaties op jouw menukaart. Breng de saus op smaak met knoflook en een snufje peper, of voeg een vleugje frisheid toe door citroensap te gebruiken.
Wil jij je gasten helemaal verrassen? Maak dan een zoete pizza met een mix van mascarpone en suiker als basis. Hierna voeg je bijvoorbeeld verschillende soorten vers fruit toe.
Bekijk hier het recept voor de Pizza Perfettissima Fragola. Een zoete pizza met mascarpone, verse aardbeien en munt.
Kleur op jouw menukaart
Verras je gasten met een unieke twist op de klassieke pizza met gekleurde sauzen. Denk aan een groene basis met smeuïge pesto of een gedurfde roze saus van bieten en mascarpone. Deze kleurrijke creaties zijn niet alleen een feestje voor het oog, maar ook een smaaksensatie die je gasten gegarandeerd zal verbazen. Durf te experimenteren en voeg een vleugje artistieke flair toe aan je menu met deze kleurrijke pizza's die zowel smaak als stijl naar een hoger niveau tillen.
Bekijk hier het recept voor Pizza Barbabietola e Zucca. Een kleurrijke pizza met bietjes en gegrilde pompoen.
Pizza bodem zonder saus
Ook kun je variëren met een pizzabodem zonder saus. Beleg de bodem gelijk met mozzarella en andere ingrediënten die je wilt gebruiken. Of serveer de pizza als pizzabrood met rozemarijn, grof zeezout en olijfolie of bijvoorbeeld met een lekkere dip!
Bekijk hier het recept voor Pizza Perfettissima Pizzabrood. Ideaal als voor- of bijgerecht om te delen.